: april 18, 2022 Posted by: bondstriet Comments: 0


Welke filter heb ik nodig voor mijn zwembad?

Indien de zwembadpomp niet krachtig genoeg is, vindt er te weinig circulatie plaats en kan het water niet goed worden gefilterd. De ideale capaciteit bereken je als volgt: inhoud zwembad x 0,3. De maatstaf is dat het zwemwater binnen ongeveer 3 uur volledig is gefilterd.

Wat heb je nodig voor een Opzetzwembad?

Checklist voor de aanschaf van zwembadbenodigdheden

 • stevige vlakke ondergrond.
 • foamtegels en/of grondzeil.
 • opzetzwembad.
 • optie: overkapping of afdekzeil.
 • filterpomp met filtercartridges / zandfilterpomp.
 • chloortabletten en dispenser / zoutwatersysteem.
 • soms: adapterset voor aansluiting pomp op het zwembad.

Hoe lang kan zwembad zonder pomp?

Van zwembaden zonder pomp moeten we volgens hem namelijk zeker eens in de drie dagen het badwater verschonen. Met een paar slimme trucs kan dat misschien iéts worden verlengd, maar niet veel. Anders wordt het groen en glibberig door algvorming, vertelt hij.

Wat heb ik nodig voor mijn zwembad?

Basisbenodigdheden voor je zwembad

 • Chemicaliën. Zwembadwater moet schoon en veilig zijn. …
 • Zwembadpomp. Voor gezond zwembadwater moet het water circuleren. …
 • Filter. Voor helder zwembadwater moet het water gefilterd worden. …
 • Afdekking. Schoon zwembadwater moet beschermd worden tegen vuil van buitenaf.

Welk filter voor Intex zwembad?

Neem dan een filterpomp met pompcapaciteit van ongeveer (8000 / 4 =) 2000 l/h. Voorbeeld zandfilterpomp: Is de inhoud van je zwembad 16.000 liter water, oftewel 16m3? (1000 liter is gelijk aan 1m3). Neem dan een zandfilterpomp met pompcapaciteit van ongeveer (16 / 4 =) 4m3/h.

READ  Laminaat verwijderen moeilijk?

Hoe groot moet mijn Zwembadfilter zijn?

Hoe groot moet uw filter zijn? U moet de volledige inhoud van het zwembad 1 keer in de 4 – 6 uur kunnen filtreren. Als u een zwembad hebt met een inhoud van 24 m³ hebt u een filter van 4 – 6 m³ nodig.

Wat is het verschil tussen Intex en Bestway zwembaden?

Hoewel een Bestway zwembad vaak goedkoper is, lijkt de kwaliteit ook iets minder dan een Intex zwembad. Alle zwembaden zijn makkelijk op te zetten. De frames verschillen iets per merk. Bestway heeft bijvoorbeeld ovale buizen, in plaats van ronde zoals Intex.

Wat zijn de beste Opzetzwembaden?

3. De 5 beste opzetzwembaden van 2022

 • Intex Ultra Frame XTR Pool.
 • Intex Oval Prism Frame Pool. De Intex Oval Prism Frame Pool is een groot en lekbestendig opzetzwembad met 3-laags materiaal. …
 • EXIT Wood. De EXIT Wood is een opzetzwembad met een houten uitstraling. …
 • EXIT Stone. …
 • Bestway Power Steel Oval.

Welk opblaasbaar zwembad?

Wanneer je zo snel mogelijk een zwembad in de tuin wilt hebben, maak je met een Intex zwembad 100% de juiste keuze. Deze baden zet je zelf op. Dit kunnen zowel opblaasbare zwembaden als opzetbaden met een metalen buizenconstructie zijn.

Welke producten in Intex zwembad?

Wekelijks onderhoud van je Intex zwembad

Het controleeren van de waarden kan met een chloor- en pH meter. Gebruik de benodigde chemicaliën (bijv Ph+ en PH-) om de waarden van het water aan te passen naar het gewenste nivo.. Reinig wekelijks ook svp de verschillende filteronderdelen (skimmer en filterzak).

Wat toevoegen aan zwembad?

Vooral de alkaliteit (TA) en pH-waarde van het zwembad zijn hier van belang. Voeg, indien nodig, TA+ of TA- en/of pH- of pH+ toe aan het zwembad om de pH-waarde op peil te brengen. Een goede TA-waarde ligt tussen de 100 en 150 ppm en een goede pH-waarde ligt tussen de 7.0 en 7.4. 7.2 is perfect.

READ  Hoe gebruik je een vers rozenmasker?

Hoe Chloorgranulaat gebruiken?

Chloor granulaat toedienen aan zwembadwater

Nooit meer dan 300 gram chloor granulaat oplossen in één emmer. Hierna direct verdelen over het oppervlakte van het zwembadwater. Voor het beste resultaat zet de filterpomp aan en zorg dat het water gezuiverd word.

Hoeveel Chloorshock bij groen water?

Chloorshock (55/G) voor kleine(re) zwembaden: 18 gram product verhoogt het chloorgehalte met 1 ppm (mg/l) per 10m³. Bij groen water is een chloorshock aan te bevelen. Deze shock bereikt men door het chloorgehalte naar zo’n 10 ppm (mg/l) te brengen.

Wat is een Chloorshock?

Om het chloorgehalte op het juiste niveau te krijgen, kun je een chloorshock toevoegen. Dit betekent dat je een extra dosis chloor aan het zwembad toevoegt om zo in één keer het chloorgehalte omhoog te brengen. Dit doe je met name na een periode waarin de chloorwaarde erg is gezakt.

Hoe lang duurt het voor chloorshock werkt?

Omdat er in één keer een grote hoeveelheid chloor aan het bad toegevoegd wordt mag u niet direct gaan zwemmen. We adviseren u om na het toedienen van de chloorshock minstens 6 uur te wachten voordat u weer gebruik gaat maken van het bad.

Hoe doe je een chloorshock?

Maximaal 250 gram granulaat per emmer water per keer. Voeg chloor toe aan het water, niet andersom. Wij adviseren u om in de avond na het zwemmen het chloor aan het water toe te voegen. Laat na een schokbehandeling de pomp 24 uur draaien.

Hoe voer je een chloorshock uit?

Voeg chloorshock toe aan het zwemwater om de desinfectie even een boost te geven. De normale chloorwaarde ligt tussen de 1 en 2 ppm/liter. Belangrijk: Wees voorzichtig met het toevoegen van chloor. Het teveel toevoegen van chloor kan ook averechts werken.

Hoeveel vloeibare chloor voor Chloorshock?

Vloeibare chloor gebruik je manueel best enkel voor een chloor shock uit te voeren. Voeg in dat geval nooit meer dan halve liter toe per 50.000 liter. Voeg je meer toe, dan heeft dat geen positievere invloed op de waterkwaliteit. Integendeel het zal je installatie zelf beschadigen.

READ  Is natriumlaurethsulfaat slecht voor je haar?

Hoeveel Chloorshock eerste keer?

Om te beginnen adviseren wij chloorshock (ook wel granulaat), om de chloorwaarde een boost te geven. Voeg 4 gram granulaat per 1000 liter water toe.

Hoe vaak Chloorshock?

Het is pas wanneer het chloorgehalte van je zwembad te laag is, dat je het zwembadwater moet schokken om het chloorgehalte te verhogen. Als je het zwembadwater altijd goed onderhoud, dan zul je nooit een schokbehandeling moeten gebruiken.

Hoeveel Chloorgranulaat per m3?

Voeg Interline Chloorgranulaat 55/G toe voor een shockbehandeling, 1,8 gram verhoogt het chloorgehalte van 1 m3 (1.000 liter) met ongeveer 1 ppm. Het is dus belangrijk te weten hoeveel water uw bad bevat.

Hoe lang filteren na chloorshock?

Na toevoeging van chloorshock mag je niet onmiddellijk zwemmen, en moet je 4 uur wachten vooraleer het chloorniveau te opnieuw te controleren. Indien het chloorgehalte constant te laag is, moet er meer gefiltreerd worden (tabletten lossen te traag op) , of er dienen sneller tabletten in de skimmers te worden gelegd.

Waarom niet afdekken na chloorshock?

Chloor Shock is er in tablet en granulaat vorm. Belangrijk: heeft u een chloor shock behandeling toegediend, dan moet het filtersysteem minimaal 2 tot 3 dagen ingeschakeld blijven. Plaats NOOIT een afdekking op uw zwembad nadat u chloor shock aan uw zwembadwater heeft toegevoegd! Oplossing: Pas filtratietijd aan.

Hoe lang niet zwemmen na shockbehandeling?

Nee, u dient minimaal 6 uur te wachten voordat u gaat zwemmen. Wij adviseren u om het chloor in de avond toe te dienen na het zwemmen. Mag ik met groen water wel zwemmen? Ja, dit mag, wij adviseren u echter om dit eerst te verhelpen d.m.v. een shockbehandeling.

Hoe lang wachten na chloor in zwembad?

Na het toevoegen van chloor is het verstandig minimaal 6 uur te wachten voordat je weer in het zwembad gaat zwemmen.