: april 2, 2022 Posted by: bondstriet Comments: 0

Hoe monteer ik een douchewand

 1. Stap 1: Alles goed afmeten. Teken de lijn af op de vloer waar de glazen wand moet komen. …
 2. Stap 2: bevestig het muurprofiel. Boor de gaten. …
 3. Stap 3: plaats de glazen douchewand. …
 4. Stap 4: plaats een stabilisatorstang (indien nodig) …
 5. Stap 5: afkitten.

Hoe installeer ik een douchewand?

Hoe plaats ik een douchewand?

 1. Meet af waar de zijwand komt. De douchewand bestaat uit twee wanden, namelijk een deur- en een zijwand die in muurprofielen worden bevestigd. …
 2. Plaats de zijwand. …
 3. Bepaal waar de deurwand komt. …
 4. Plaats het glazen tussenwand. …
 5. Plaats de klempezen. …
 6. stap 12.


Waar douchewand plaatsen?

Wanneer u een douchewand in uw badkamer wilt plaatsen, is het belangrijk om te kijken naar de plaats in de badkamer. De meest gekozen manier is om de douchewand te plaatsen tegen de muur met een muurprofiel. Met het muurprofiel is het geen probleem wanneer de muur niet perfect recht naar boven loopt.

Welk materiaal voor douchewand?

Douchewanden zijn verkrijgbaar in verschillende soorten materialen, maar glas wordt het meest gebruikt. Bij Douche Concurrent zijn alle douchewanden van veiligheidsglas gemaakt. Veiligheidsglas heeft als voordeel dat dit veel langer mooi blijft dan kunststof én steviger is dan normaal glas.

Kan je een douchecabine plaatsen zonder douchebak?

Een douchecabine kan op een douchebak staan, maar het is tegenwoordig ook gebruikelijk om de cabine gewoon op de grond te plaatsen. Zonder douchebak moet je beschikken over een putje in de tegels, in de vloer, of een drain in de vloer.

READ  Is het slecht om t-shirts op te hangen?

Waar douchewand afkitten?

Het afkitten van muurprofielen doe je altijd aan de buitenzijde van de douchecabine zodat eventueel spatwater uit de stijlen naar binnen kan lopen, en afgevoerd kan worden. Op deze manier voorkom je schimmelvorming in je douchecabine.

Wat is een douchecel?

Een douchecabine is een volledig afgesloten ruimte waar mensen kunnen douchen. Een douchecabine zorgt ervoor dat het water binnen de cabine blijft en niet kan ontsnappen naar andere ruimtes.

Wat zijn de kosten bij het plaatsen van een douchecabine?

Wil je een douchecabine plaatsen? Dan zal je vast wel benieuwd zijn naar de kosten van een douchecabine plaatsen. Gemiddeld gezien kan je hiervoor rekenen op een prijs tussen de 600 en 1.900 euro. De kosten van een douchecabine plaatsen liggen uiteraard hoger dan die van het plaatsen van een douchebak.