: april 2, 2022 Posted by: bondstriet Comments: 0

Linnen en katoenen jasjes

Kies je voor katoen, dan kies je voor een sterk en duurzaam materiaal. Katoen wordt gemaakt van de katoenplant: het zaadpluis van deze plant zorgt voor een fijne, sterke stof. Een van de grootste voordelen van katoen is dat het materiaal snel vocht opneemt. In de zomer is dat perfect!

Welke stof voor een jas?

Linnen en katoenen jasjes

Kies je voor katoen, dan kies je voor een sterk en duurzaam materiaal. Katoen wordt gemaakt van de katoenplant: het zaadpluis van deze plant zorgt voor een fijne, sterke stof. Een van de grootste voordelen van katoen is dat het materiaal snel vocht opneemt. In de zomer is dat perfect!

Hoeveel stof heb je nodig?

Met een heupwijdte tot 120 cm heb je ongeveer 1,5 tot 2 keer de lengte van de broek nodig. Voorbeeld: Heeft de broek een lengte van 80 cm (inclusief zoom), en heeft de paspersoon een heupwijdte van 100 cm? Dan heb je 80 x 1,5 tot 2 = 120 tot 160 cm stof nodig.

Hoeveel stof nodig voor wikkeljurk?

Toen ik via internet ging uitrekenen hoeveel stof ik nodig had schrok ik wel! Voor dezez jurk heb je namelijk 4,5 meter stof nodig voor maat 12-14 (6 yard staat er in het patroon 5.4 meter, maar met maat 12-14 had ik net voldoende).

Hoeveel stof voor T shirt lange mouw?

Meet eerst de omtrek van de onafgewerkte halsopening. Voor de lengte van een halsafwerking uit boordstof of katoenen tricot ga ik uit van: (totale omtrek halsopening x 0,85) + 2 cm naadwaarde voor het sluiten van de ring.

READ  Wat is de meest geurige jasmijnsoort?

Welke stof voor winterjas?

Daarnaast kun je voor een stof kiezen die wind- en waterdicht is. Polyester en nylon zijn stoffen die waterafstotend zijn. Wil je vooral een warme stof, dan kun je kiezen voor een stof of voering waarin wol is verwerkt. Het warmst is een verwerking van minimaal 60 tot 80 procent wol.

Welke stof is koel?

Een hele luchtige en echt zomerse stof is linnen. Linnen is eveneens een natuurlijke stof die ervoor zorgt dat je snel droogt. Omdat linnen kleding vaak wat wijder is, is er bovendien sprake van goede luchtcirculatie.

Hoeveel stof nodig voor sweater vrouw?

* de patroondelen van het lijfje (deze zijn incl. de mouwen) kunnen vrij breed zijn. Koop dus zeker stof die breed genoeg is.
Lodi Sweater – Naaipatroon.

Little Ladies
92 80 cm 25 cm
98 80 cm 25 cm
104 80 cm 30 cm
110 90 cm 30 cm

Hoeveel meter stof heb je nodig voor een kussen?

Hoeveel stof je nodig hebt hangt natuurlijk van de afmetingen van je kussen af. Meet de lengte en breedte en tel daar aan alle kanten ongeveer 3 cm bij op. Je hebt dan twee van dat soort lapjes stof nodig.

Hoeveel stof nodig voor gordijnen dubbele plooi?

Voor een dubbele plooi mag u rekenen op 2,2 keer de breedte van uw gordijnrail. Deze gordijnen worden tot 2,5 keer toe in een plooi gevouwen. Opgelet: deze plooi verbruikt de meeste stof van alle plooien, waarbij u moet rekenen op een verhouding van tweeënhalf tot drieënhalf keer de gordijnrail.

Welke stof voor T shirt naaien?

Kies geschikte stof uit.

De meeste T-shirts zijn van fijngebreide stof gemaakt, maar misschien wil je liever gebreide stof kiezen die vrij weinig uitrekt zodat je de stukken gemakkelijker aan elkaar vast kunt naaien.

Hoeveel stof maat 98?

Wat heb je nodig? Joggingstof, tricotstof of babyrib, pyama-elastiek, boordstof. Voor de maten 80-98: Stof 40-50 cm, boord 30 cm voor de taille, zakjes als voor de pijpjes, minimaal 30cm dubbel breed, pyama-elastiek halve meter.

READ  Wat is een pop-up afvoer met overloop?

Hoe maak je een patroon mouw?

Leg het patroonpapier voor je neer en leg daarop het patroon van je achter- en voorpand met de zijnaden tegen elkaar. Achterpand links en voorpand rechts. Trek de vorm van de delen van de schouders en armsgaten over op het patroonpapier en haal je patroon weg.

Hoe maak ik zelf een patroon?

Het maken van je eigen naaipatronen kan geld besparen en je in staat stellen om je kledingstukken op maat te maken. De eenvoudigste manier om een naaipatroon te maken is om een kledingstuk te kopiëren dat je al hebt en op basis daarvan de gewenste wijzigingen aan te brengen.

Hoe zet je een mouw in?

Mouwen inzetten

  1. Vouw de mouw in de lengte dubbel, met de goede kanten van de stof op elkaar. …
  2. Stik met een grote rijgsteek een rimpeldraad langs de patroonlijn in de kop van de mouw. …
  3. Speld de onderkant van de mouw, vanaf en tot de inzettekens, in het armsgat op elkaar.

Wat is de voorkant van een mouw patroon?

Je kunt de voor en de achterkant van een mouw herkennen aan de vorm. De mouw aan de voorkant is het eerste stukje hol terwijl de mouw aan de achterkant bol is.

Welke soorten mouwen zijn er?

Mouwen zijn in te delen aan de hand van de mouwvorm: de aangeknipte mouwen, raglanmouwen en ingezette mouwen.

  • Aangeknipte mouwen zijn mouwen die één deel vormen met voor- en achterpand. …
  • De raglanmouw kenmerkt zich doordat het mouw– en schouderdeel uit één stuk zijn gesneden.

Wat is de achterkant van een mouw?

De hogere boog is altijd de achterkant van de mouw. Dat is logisch omdat we onze armen vooral naar voren uitsteken, dus aan de achterkant meer bewegingsruimte nodig hebben. Markeer het punt waar de mouw vouwt.

Hoe heet de Mouwinzet?

Een kimonomouw is een aangeknipte mouw.

Wat is een Vlindermouw?

De vlindermouw is een loszittende mouw, wanneer jij je armen spreid zul je eruit zien als een vlinder. Vandaar deze naam. Deze techniek zie je zowel bij T-shirt als bij jurken. Deze mouw wordt ook wel vleermuismouw genoemd.

READ  Hoeveel kost het om een ​​halve badkamer aan een huis toe te voegen?

Wat is een Kapmouw?

ingezette mouw met ronde mouwkop (uit de jaren 40). De kapmouw is een zeer korte mouw die aan de binnenkant van de arm slechts amper voorbij het schoudergat komt.

Wat is een raglan mouw?

Raglan is een manier om een mouw in te zetten in kledingstukken als truien, pullovers, jassen en mantels. Het kenmerk is bij een raglan dat er een schuine naad loopt vanaf de okselholte tot de halskraag. Raglanmouwen kunnen behalve in genaaide vorm ook in gebreide (tricot) vorm bestaan.

Hoe moet ik raglan breien?

Minderingen voor de raglan: 1 steek minderen: 1 kantsteek, 1 steek afhalen, 1 steek recht en de afgehaalde steek overhalen, brei de naald tot er nog 3 steken op de naald staan, 2 steken recht samen breien, 1 kantsteek.

Categorie Vrouwen
Type Trui
Techniek breien
Maten 36/38 – 40/42 – 44/46

Wat betekent om de 2 naalden?

Realiseer je het volgende: De steken aan de rechterkant van je breiwerk kun je alleen in de heengaande naalden afkanten; dit is dus in elke 2e naald (want de andere naald is de teruggaande naald). Ook de steken aan de linkerkant kan je alleen om de naald afkanten, omdat je ‘er alleen bij kan’ in de teruggaande naalden.

Hoe minderen bij patentsteek?

Minderen in halve patentsteek

Voor het minderen kun je, net als in ander breiwerk, kiezen voor 2 recht samenbreien of AAB (afhalen afhalen breien). In het eerste gevel leunt de afkanting naar rechts, in het tweede geval naar links.

Hoe brei ik een valse patentsteek?

Vals patentpatroon

Voor het valse patentpatroon moet het aantal steken wat je opzet, deelbaar zijn door vier. De eerste naald brei je als volgt: brei 3 steken recht, brei 1 steek averecht. Herhaal deze vier steken tot het einde van de naald. In de tweede naald brei je 2 steken recht, 1 steek averecht en 1 steek recht.

Wat is geaccentueerd minderen?

Wanneer je gewoon mindert door twee steken samen te breien, dan wijst de mindering naar rechts. Maar je gaat accentueren door te zorgen dat de mindering naar links wijst. Dat doe je door: een steek recht af te halen, een steek recht te breien, en vervolgens de afgehaalde steek over de net gebreid steek te halen.