: maart 17, 2022 Posted by: bondstriet Comments: 0


Wat draag je naar een bruiloft vrouw?

Als je als vrouw te gast bent op een bruiloft, kies je voor een stijlvolle outfit met bijvoorbeeld een rok of een jurkje. Maar ook een nette broek of een jumpsuit doen het altijd goed. Trouwt het bruidspaar in de kerk? Zorg er dan voor dat je schouders bedekt zijn.

Wat mag je niet aan naar een bruiloft?

Liever niet

  • Wit. De kans is groot dat de bruid wit zal dragen op haar bruiloft. …
  • Hele lichte kleuren. Naast dat je geen wit aan mag zijn kleuren die heel dichtbij wit liggen ook een no go. …
  • Zwart. Of je zwart aan kunt trekken op een bruiloft is een twijfelgevalletje.. …
  • Te bloot. …
  • Een hoed. …
  • Een te chic pak. …
  • Sportschoenen.

Wat voor soort jurk draag je op een bruiloft?

Dresscode: Tenue de Ville

Mocht deze dresscode op de trouwkaart vermeld staan dan zit je sowieso goed met een feestelijk jurkje dat tot op je knieën valt. Staat de bruiloft gepland in de lente of in de zomer dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een feestelijk jurkje in pastelkleuren.

READ  Wat is het verschil tussen een drukbalansventiel en een thermostatisch ventiel?

Kan een zwarte jurk op een bruiloft?

De zwarte jurkjes uit je kast kun je nu ook schrappen. Want net als wit en crème is een zwarte outfit niet bepaald (zeg maar gerust helemaal niet) geschikt als outfit voor een bruiloft, want ook al is er een ceremonie, we zijn tenslotte niet op een begrafenis.

Kan rood op een bruiloft?

Geen rood. Het gaat er allemaal om dat je niet knapper moet willen zijn dan de bruid. Wit kan te veel op haar jurk lijken en rood kan de aandacht weer van haar afleiden. Niet doen dus.

Wat geef je als daggast op een bruiloft?

Als vuistregel kun je aanhouden dat je close family en beste vrienden een bedrag tussen € 50 en € 150 geeft. Over het algemeen geef je wat je op een bruiloft kost. Overige vrienden en familie kun je tussen € 30 en € 60 geven. Voor collega’s en kennissen kun je uitgaan van een bedrag tussen € 20 en € 40.

Welke kleuren draag je niet dragen op een bruiloft?

Als vrouw draag je never wit naar een bruiloft, tenzij er expliciet gevraagd wordt om wit te dragen. Dit geldt voor zowel daggasten als avondgasten. Het gaat erom dat je niet de kleur draagt die de bride ook draagt, dus vermijd daarom ook ivoor en andere tinten wit!

Wie feliciteer je op een bruiloft?

Naast haar staat uiteraard de bruidegom. Bij een formelere bruiloft is het gebruikelijk dat ook je ouders bij jullie staan om felicitaties in ontvangst te nemen. Ook hiervoor zijn regels: naast de bruidegom staan zijn moeder en vader (in die volgorde) en daarnaast eerst de moeder en dan de vader van de bruid.

READ  Is de wettelijke termijn voor het nalaten van zorgvuldigheid wettelijk verplicht?

Wat voor jasje op zwart jurkje?

Ga dan voor het spijkerjasje. Een spijkerjasje is tijdloos en heel handig. Hij past bij vrijwel elke kleur en maakt je outfit gelijk een stuk stoerder. Als je een zwart jurkje draagt, is een knalkeurig jasje je beste vriend.

Welke accessoires bij een zwart jurkje?

Het is belangrijk dat je goed let op welke accessoires kiest. Maillots en stoere laarzen of gympjes maken je jurkje stoer en casual, een mooie dunne panty, hakken en feestelijke sieraden maken je ‘LBD’ geschikt voor een feestje. Kies er een mooie clutch bij en laat je grote tas thuis als je naar een feestje gaat.

Wat combineer ik met een zwart jurkje?

Met een vestje wordt het zwarte jurkje wat meer casual. Met een wat zakelijker jasje is het heel geschikt voor op de werkvloer. ^ Je kunt ook een gilletje, een bolero, een lang vest of een mouwloos vest nemen, dat ziet er ook weer heel anders uit.