: maart 17, 2022 Posted by: bondstriet Comments: 0


Waar let je op als je een t shirt ophangt?

Zachte, fijne blouses van katoen of satijn blijven het langst mooi als je ze ophangt. Sluit het bovenste knoopje van je blouse, zo verliest de kraag geen vorm. Een gewone T-shirt daarentegen kan je gewoon opvouwen. Let er wel op dat de mouwen evenwijdig zijn opgevouwen, zo verklein je de kans op kreukjes.

Welke kleding kun je het beste ophangen?

Blouses en jurken van zijde, 100% katoen, satijn, fluweel en rayon kun je het beste aan een hanger ophangen. Ook nette broeken, blazers en jumpsuits moet je ophangen. Sweaters, hoodies en truien daarentegen, kun je juist wel beter opvouwen dan ophangen. Deze kledingstukken rekken namelijk uit als je ze ophangt.

Welke kleding vouw jij op en welke kleding hang jij op?

Conclusie over was vouwen of hangen

Gebreide, tricot en jersey kledingstukken kun je beter opvouwen dan ophangen, omdat ze anders gaan uitrekken. Linnen en katoenen kleding kun je juist weer beter ophangen omdat je dan voorkomt dat het gaat kreuken. Persoonlijke voorkeur speelt ook een rol.

Waar laat je kleding in slaapkamer?

In iedere slaapkamer heb je er wel een: een stoel of fauteuil waar de kleding zich opstapelt. Helaas ziet het er eerder chaotisch uit dan chic. Veel cooler en overzichtelijker: een kledingladder. Hij neemt niet veel ruimte in beslag en hij is ideaal om je kleren netjes aan op te hangen.

READ  Wat is uit eten gaan bij een marine?

Waar laat ik mijn gedragen kleding?

Ik ontdekte een gedeelte in de kamer die helemaal niet gebruikt wordt, namelijk de achterkant van de deur. Daar kun je een super handige speciale deurkapstok aan hangen. De grote voordelen zijn dat je kleding uithangt in plaats van boven op elkaar ligt. Daarnaast is het heel overzichtelijk.

Hoe kleedjes ophangen?

Met volgende vuistregels zit je zeker goed.

  1. Voor het hangen van hemden, bloezen, dubbelgevouwen broeken en blazers of vestjes reken je best op zo’n 100 cm vanaf de bovenkant van de garderobestang tot aan de bodem of tot aan de volgende stang of legvlak.
  2. Wanneer je broeken en jurken wil ophangen reken je best op 130 cm.

Hoe berg je truien op?

De trui ophangen

Dit kun je echter beter niet doen door een gewone kledinghanger door de hals van de trui te steken, want hierdoor verliest de trui vaak zijn vorm. Je moet juist gebruik maken van een kledinghanger met een horizontale lat in het midden. Hier kun je de trui namelijk overheen hangen.

Hoe berg je broeken op?

Heb jij geen roedes én geen lades, maar alleen planken om je broeken op te bergen? Dan is het goed mogelijk dat je je jeans opstapelt. Werkt dit niet voor jou, ga dan voor opbergen in passende mandjes. Daarin kun je vervolgens je jeans in filefolden.