: maart 17, 2022 Posted by: bondstriet Comments: 0

Plumeria of frangipani is een genus met 8 soorten struiken en kleine bomen die vooral gekend zijn om hun prachtige en ’s nachts geurende bloemen. Het zijn ook rubberplanten die een wit, melkachtig en irriterend sap afscheiden.

Hoe staat de Plumeria ook bekend?

Ze staan ook wel bekend als ‘frangipani‘. De plumeria is genoemd naar de Franse botanicus Charles Plumier.

Wat is frangipani?

Frangipane is een beslag op basis van boter, suiker, gemalen amandelen, eieren en bloem. Bij uitbreiding wordt ook taart op basis van dit beslag hiermee aangeduid. Frangipanetaart kent vele combinaties, zoals met peren, appelen, met zoetigheden, bijv. glazuur.

Hoe verzorg ik een frangipani?

Deze exoot heeft een warme en zonnige standplaats nodig. De waterbehoefte is zeer gering en u kunt ‘m dezelfde verzorging geven als een succulent. Tijdens de zomer iets meer water geven, maar de kluit tussen de gietbeurten steeds goed laten drogen. In de winter sporadisch water geven.

Welke grond voor Plumeria?

Soort potgrond

Dus zullen we de Plumeria in een pot met een potgrond moeten plaatsen waar hij goed in kan gedijen. Ervaring heeft geleerd dat het belangrijkste is dat het substraat goed doorlatend is. Van natte voeten houdt de Plumeria niet en dat zal zeker tot problemen leiden, zoals wortelrot.

Waar ruikt Frangipani naar?

Frangipani-bloemen kunnen ruiken naar rozen, gardenia’s, ananas, pruimen, citrusvruchten, rijpe bananen, druiven, kokosnoot, gember, snoep of kruiden.

READ  Hoe ziet een toverhazelaar eruit?

Hoe Plumeria snoeien?

Plumeria kan heel goed tegen snoeien en kan helemaal tot op de stam worden teruggesnoeid zonder dat de plant daar schade van ondervindt.
Snoei met scherp en ontsmet gereedschap.

  1. Draag tuinhandschoenen om je handen te beschermen en je grip te verbeteren.
  2. Voor de meeste plumeria’s is een snoeischaar ideaal.

Wat zit er in een frangipane?

Volgens Larousse Gastronomique is frangipane een “gekookte crème van melk, suiker, bloem, eieren en boter met gestampte macarons of amandelpoeder.” Gelukkig is er ook een eenvoudigere manier om deze smakelijke gebakvulling te bereiden.

Waar komt frangipane vandaan?

Ontleend aan Frans frangipane ‘mengsel van amandelspijs met boter en ei’ [1740; Rey] en ‘gebak waarin dit mengsel wordt gebruikt’ [1732; Rey]. Dit is ongetwijfeld een eponiem, op basis van de naam van de zeer invloedrijke familie Frangipani in het middeleeuwse Rome (tot en met de 17e eeuw).

Waar komt de naam frangipane vandaan?

Amandelcrème wordt in de patisserie wel eens ‘frangipane‘ genoemd. Waar dat woord vandaan komt, is een raadsel. Waarschijnlijk is het afgeleid van de Italiaanse familienaam Frangipani. In dat adellijke geslacht zijn er enkele parfumeurs en patissiers die in aanmerking komen voor het vaderschap van het woord.